Bas Hoeflaak

acteur

Bas Hoeflaak (Haarlem, 1973) studeerde af aan de Kleinkunstacademie en maakte jarenlang deel uit van het glorieuze cabaretduo Droog Brood. Hij heeft daarna in verschillende toneelproducties gespeeld zoals Slippers, Selma Ann Louis en Repelsteeltje

Naast het podium is Bas in films te zien (April, May en June, Adios Amigos) en op televisie (Sluipschutters, Toren C, Harkum). In 2022 steelde hij weer de show in een nieuw seizoen van Sluipschutters en ging hij op tournee met Festen (Bos Theaterproducties). Ook speelt hij sinds september 2022 in de nieuwe komische voorstelling Trapeze en in de tragikomedie Familiespel

In februari 2023 raakte heel Nederland in de ban van Het Fluitlied. Met meer dan 8 miljoen memes op TikTok en ruim 1 miljoen views op YouTube ging het Last One Laughing (LOL) fragment in allerlei vormen en remixes helemaal los. Inmiddels is zowel de originele als de carnavalsversie van Het Fluitlied uitgebracht en te vinden op o.a. Spotify.

Na de zomer repeteert Bas verder met 'Wie is er bang voor Virginia Woolf', deze voorstelling is vanaf januari 2024 te zien in theaters in het hele land.

Binnenkort te zien

Wie is er bang voor Virginia Woolf

Het ultieme relatiedrama! Zo wordt Edward Albeeā€™s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Het vertelt het verhaal van het gedesillusioneerde echtpaar George (Bas Hoeflaak) en Martha (Sanne Wallis de Vries). Na een feestje op de universiteitscampus nodigen de twee het pasgetrouwde stel Nick (Alex Ploeg) en Honey (Claire Bender) uit voor een laatste drankje. 

Geen van allen had kunnen bedenken dat het zo uit de hand zou lopen. De ontmoeting rondt uit in een beschonken avond vol vlijmscherpe gesprekken en gevaarlijke spelletjes. Valse humor en zwartgallig drama vieren hoogtij.

Bekijk hier de speellijst

Contact