Bas Hoeflaak

acteur

Bas Hoeflaak (Haarlem, 1973) studeerde af aan de Kleinkunstacademie en maakte jarenlang deel uit van het glorieuze cabaretduo Droog Brood. Hij heeft daarna in verschillende toneelproducties gespeeld zoals Slippers, Selma Ann Louis en Repelsteeltje

Naast het podium is Bas in films te zien (April, May en June, Adios Amigos) en op televisie (Sluipschutters, Toren C, Harkum). In 2022 speelde Bas in de voorstellingen Festen (Bos Theaterproducties) en Trapeze. Familiespel met Bas was in 2023 te zien. 

In februari 2023 raakte heel Nederland in de ban van Het Fluitlied. Met meer dan 8 miljoen memes op TikTok en ruim 3,7 miljoen views op YouTube ging het Last One Laughing (LOL) fragment viraal. 

Momenteel speelt Bas in 'Wie is er bang voor Virginia Woolf', deze voorstelling is tot half mei 2024 te zien in het hele land.

Nu te zien

Wie is er bang voor Virginia Woolf

Bekijk hier de speellijst

Het ultieme relatiedrama! Zo wordt Edward Albeeā€™s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Het vertelt het verhaal van het gedesillusioneerde echtpaar George (Bas Hoeflaak) en Martha (Sanne Wallis de Vries). Na een feestje op de universiteitscampus nodigen de twee het pasgetrouwde stel Nick (Alex Ploeg) en Honey (Claire Bender) uit voor een laatste drankje. 

Geen van allen had kunnen bedenken dat het zo uit de hand zou lopen. De ontmoeting rondt uit in een beschonken avond vol vlijmscherpe gesprekken en gevaarlijke spelletjes. Valse humor en zwartgallig drama vieren hoogtij.