Diederik Ebbinge

regisseur | schrijver | acteur | presentator

Diederik Ebbinge (Enschede, 1969) is opgeleid aan de Akademie voor Kleinkunst. Hij begon zijn carrière als creatief maker met De Vliegende Panters en was daarna veelvuldig te zien in films en series zoals Alles op tafel, Alles is familie, Gouden Bergen en Soof

Diederik oogstte tevens succes als filmregisseur met Matterhorn (2013) en Kidnep (2015). De meeste mensen zullen Diederik kennen als schooldirecteur Anton uit De Luizenmoeder (AVROTROS), waarvoor hij tevens met Ilse Warringa het scenario schreef. 

In 2019 werd een grote droom van Diederik werkelijkheid; zijn eigen Late Night Talkshow Promenade: een journalistiek, opiniërend en informerend programma met analyse, duiding en een unieke mix van meningen. Vaste gasten zijn Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen, dé nieuwe talenten in talkshowland. Promenade kent inmiddels al 3 seizoenen. In 2022 speelde Diederik Jos in de gelijknamige serie. Sinds 2021 is Diederik de presentator van de verkiezingsquiz Kiespijn (NTR). In 2023 was Diederik voor het eerst te zien als presentator van de Top 2000 a gogo.

Laatste programma

Top 2000

Een van het grootste radio- en muziekevenement van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2.

In 2023 werd de presentatie voor het eerst gedaan door Diederik Ebbinge. De presentator wordt steevast bijgestaan door muziekkenner Leo Blokhuis.