Henry van Loon

cabaretier | acteur | zanger

Henry van Loon speelt in september een serie dubbelprogramma's en vanaf oktober try-outs van zijn nieuwe cabaretprogramma Jannie The Show Dog. 

Was Henry een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten: technisch begaafd, snel, en grillig. Altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische own-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. 

Henry (1982) werd in 2004 lid van de Comedytrain en debuteerde in 2011 als cabaretier met De Henry van Loon Entertainment Show. Hij was onder meer te zien in de films Bro's Before Ho's en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The Roast of Giel Beelen en zijn rol als Volkert in de hitserie De Luizenmoeder (AVROTROS). 

Nu te zien

Jannie The Show Dog (verplaatst)

Henry bevindt zich alweer in een spiksplinternieuwe levensfase: Kinderen en Puppies luidde de werktitel voor zijn nieuwe programma. Toen Henry zijn vriendin met jonge kinderen ontmoette, werd hij namelijk zomaar ‘stiefvader’ of ‘bonuspapa’ of ‘jij bent niet mijn echte papa!’. Daarna nam Henry ook nog de pup Jannie The Show Dog in huis. Zijn burgermansbestaan was een feit. Als klap op de vuurpijl is hij vader geworden van een eigen dochter. Het gezin vormt het thema van zijn nieuwe voorstelling. Misschien wel herkenbaarder dan ooit, maar grappig en onnavolgbaar als altijd. 

tekst & spel     Henry van Loon
regie                Peter van der Witte
advies.            Rik van den Bos
techniek          Patrick van Loon, John Kriek, Bo Bruijs
foto                 Jouk Oosterhof  

Let op: de voorstellingen van 29 oktober t/m 12 december zijn verplaatst naar januari en februari 20222. Klik hier voor de actuele speellijst. 


november 2021

zondag 28

Henry van Loon

Dubbelprogramma met Rayen Panday (19u) Panama in Amsterdam Laatste kaarten
zondag 28

Henry van Loon

Dubbelprogramma met Rayen Panday (21u) Panama in Amsterdam Bestel kaarten
maandag 29

Henry van Loon

Dubbelprogramma met Patrick Laureij (19u) Panama in Amsterdam Uitverkocht
Bekijk de hele speellijst
Contact