Henry van Loon

cabaretier | acteur | zanger

In december is Henry te zien in met een nieuwe special op Amazon Prime Video, in de webcomedy Downtown (BNNVARA), als Roast Master op Comedy Central en in het tweeluik Oudejaarspromenade (NTR). Vanaf januari hopelijk terug in het theater met try-outs van zijn nieuwe cabaretprogramma Jannie The Show Dog. 

Was Henry een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten: technisch begaafd, snel, en grillig. Altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische own-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. 

Henry (1982) werd in 2004 lid van de Comedytrain en debuteerde in 2011 als cabaretier met De Henry van Loon Entertainment Show. Hij was onder meer te zien in de films Bro's Before Ho's en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The Roast of Giel Beelen en zijn rol als Volkert in de hitserie De Luizenmoeder (AVROTROS). 

Nu te zien

Amazon's Comedy Club

Op vrijdag 3 december lanceert Prime Video de serie Comedy Club met specials van onder anderen Henry van Loon. De streamingdienst gaf aan zes comedians carte blanche voor een Amazon Original

Henry bevindt zich in de levensfase: “Kinderen en Puppies” en wordt bedolven onder een dikke laag luiers, ongeopende broodtrommeltjes en een constante schreeuw om aandacht. Een ondenkbaar uithoudingsvermogen is vereist, totdat zijn goedbedoelde vindingrijkheid het gezin in gevaar brengt…

januari 2022

donderdag 27

Henry van Loon

Jannie The Show Dog Hét Postkantoor in Bovenkarspel Bestel kaarten
vrijdag 28

Henry van Loon

Line-up De Keet - Henry / Jasper / Kim Flint in Amersfoort Bestel kaarten
zaterdag 29

Henry van Loon

Jannie The Show Dog Verkadefabriek in Den Bosch Laatste kaarten
Bekijk de hele speellijst
Contact