Henry van Loon

cabaretier | acteur | zanger

Het afgelopen jaar was Henry te zien op tv in Tropenjaren (BNNVARA), The Masked Singer en Last One Laughing (LOL) en ging hij terug het podium op met zijn nieuwe cabaretprogramma Jannie The Show Dog.

Verder had Henry zijn eerste special op het streaming platform Prime Video, was hij te zien in de webcomedy Downtown (BNNVARA), en als Roast Master op Comedy Central en in het tweeluik Oudejaarspromenade (NTR). 

Was Henry een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten: technisch begaafd, snel, en grillig. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. 

Henry (1982) werd in 2004 lid van de Comedytrain en debuteerde in 2011 als cabaretier met De Henry van Loon Entertainment Show. Hij was onder meer te zien in de films Bro's Before Ho's en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The Roast of Giel Beelen en zijn rol als Volkert in de hitserie De Luizenmoeder (AVROTROS). Ook speelde Henry in Tropenjaren en deed hij mee aan The Masked Singer en Last One Laughing (LOL). 

Vanaf september tourt Henry weer verder door het land met zijn show 'Jannie The Show Dog'.

Nu te zien

Jannie The Show Dog

Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel.

 Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren.

 Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur.

Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning.
Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was.
En wat hij eigenlijk ├ęcht wilde.
En weet je wat dat was?

 WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie.
Terug naar jou.

Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen, of personen onder elkaar, nou ja. Je begrijpt het.

Hoe dan ook: Het huis uit.

Deel je dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale.

Of laat iemand op je planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown.

Henderball. Is. Back.

Be

Very

Afraid

Bekijk hier de actuele speellijst.

december 2023

donderdag 7

Henry van Loon

Jannie The Show Dog DE KOM stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein Uitverkocht
vrijdag 8

Henry van Loon

Jannie The Show Dog Diligentia in Den Haag Uitverkocht
zondag 10

Henry van Loon

Jannie The Show Dog Markant Uden in Uden Uitverkocht
Bekijk de hele speellijst
Contact