Henry van Loon

cabaretier | acteur | zanger | vlogger

Was Henry van Loon een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten: technisch begaafd, snel, en grillig. Altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische own-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is.

Henry (1982) werd in 2004 lid van de Comedytrain en debuteerde in 2011 met de Henry van Loon Entertainment Show. Hij was onder meer te zien in de films Bro's Before Ho's en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The Roast of Giel Beelen en zijn rol als 'all seeing eye' Volkert in de hitserie De Luizenmoeder (AVROTROS). Dit voorjaar scoorde de acteur in de Videoland serie Random Shit, waarin hij 21 hoofdrollen in acht afleveringen vertolkte. 

Nu te zien

Onze Henry

In deze persoonlijke cabaretvoorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen.
Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’

De tournee 18/19 was volledig uitverkocht, maar je maakt nog kans op kaarten in de reprise! Klik hier voor de speellijst 19/20.

oktober 2019

donderdag 17

Henry van Loon

Onze Henry (reprise) Podium Boxtel in Boxtel Uitverkocht
vrijdag 18

Henry van Loon

Onze Henry (reprise) Spant! in Bussum Uitverkocht
zaterdag 19

Henry van Loon

Onze Henry (reprise) Schouwburg Amstelveen in Amstelveen Uitverkocht
Bekijk de hele speellijst
Contact