Henry van Loon

cabaretier | acteur | zanger

Henry van Loon speelt in september een serie dubbelprogramma's en vanaf oktober try-outs van zijn nieuwe cabaretprogramma Jannie The Show Dog. 

Was Henry een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten: technisch begaafd, snel, en grillig. Altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische own-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. 

Henry (1982) werd in 2004 lid van de Comedytrain en debuteerde in 2011 als cabaretier met De Henry van Loon Entertainment Show. Hij was onder meer te zien in de films Bro's Before Ho's en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The Roast of Giel Beelen en zijn rol als Volkert in de hitserie De Luizenmoeder (AVROTROS). 

Nu te zien

Jannie The Show Dog (vanaf 1 okt 2021)

Henry bevindt zich alweer in een spiksplinternieuwe levensfase: Kinderen en Puppies luidde de werktitel voor zijn nieuwe programma. Toen Henry zijn vriendin met jonge kinderen ontmoette, werd hij namelijk zomaar ‘stiefvader’ of ‘bonuspapa’ of ‘jij bent niet mijn echte papa!’. Daarna nam Henry ook nog de pup Jannie The Show Dog in huis. Zijn burgermansbestaan was een feit. Als klap op de vuurpijl is hij vader geworden van een eigen dochter. Het gezin vormt het thema van zijn nieuwe voorstelling. Misschien wel herkenbaarder dan ooit, maar grappig en onnavolgbaar als altijd. 

tekst & spel     Henry van Loon
regie                Peter van der Witte
advies.            Rik van den Bos
techniek          Patrick van Loon, John Kriek, Bo Bruijs
foto                 Jouk Oosterhof  

Klik hier voor Henry's speellijst in 2021. 


september 2021

woensdag 22

Henry van Loon

Dubbelprogramma Schiecentrale in Rotterdam Uitverkocht
maandag 27

Henry van Loon

Dubbelprogramma Schiecentrale in Rotterdam Bestel kaarten
dinsdag 28

Henry van Loon

Dubbelprogramma (19u) Schiecentrale in Rotterdam Bestel kaarten
Bekijk de hele speellijst
Contact