Jasper van der Veen

cabaretier

Jasper van der Veen (Groningen, 1987) is winnaar van het Leids Cabaret Festival 2019. Onlangs door zowel NRC als de Volkskrant naar voren geschoven als een van de onderscheidende comedy talenten van 2020.

Hij studeerde Politicologie aan de UvA en volgde de theateropleiding van Selma Susanna. In 2012 en 2013 stond hij in de finales van zowel het Groninger als Amsterdams Studenten Festival. Jasper maakte kilometers bij Comedytrain, speelt mee in de Cabarestafette 19/20 en speelt in voorprogramma's van oa Jeroen Leenders, Ronald Goedemondt en RouĂ© Verveer.

Zeldzaam podiumbeest

Jury LCF

Nu te zien

Het dreigt volslagen goed te komen (debuutvoorstelling)

Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

De winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 start in seizoen 20/21 met try-outs voor zijn eerste avondvullende voorstelling in regie van Peter van de Witte. De speellijst is vanwege de corona maatregelen nog niet bekend.

juli 2020

dinsdag 7

Jasper van der Veen

Lachen met volle mond Stadsschouwburg Utrecht in Utrecht Bestel kaarten
vrijdag 10

Jasper van der Veen

Best of Stand-Up Comedy Club Haug in Rotterdam Bestel kaarten
zaterdag 11

Jasper van der Veen

Klapstoelkabaret Stadstheater in Zoetermeer Bestel kaarten
Bekijk de hele speellijst
Contact