Jochem Myjer

komiek | schrijver

Jochem Myjer (Leiden, 1977) won op zijn twintigste het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 2019 speelt Jochem zijn vijfde show onder andere voor de honderdste keer in een stijf uitverkocht Carré met bovendien de Poelifinario (de belangrijkste cabaretprijs) op zak.

In 2016 debuteerde Jochem als kinderboekenschrijver met De Gorgels, uitgeroepen tot het beste boek door de Nederlandse Kinderjury. Het vervolg - De Gorgels en het geheim van de gletsjer - kwam vorig jaar op nummer 1 binnen in de Bestseller 60.

Myjer is de grote publiekslieveling van het Nederlandse cabaret, met shows die barsten van vrolijkheid en optimisme, maar nooit leeghoofdig worden, al was het maar omdat Myjer zo’n begenadigd performer is en hij zijn shows minutieus in elkaar zet en van allerlei creatieve toeters en bellen voorziet.

-VARAGids

Nu te zien

Adem in, adem uit

Je komt thuis na een lange dag werken. Eigenlijk moet je de administratie nog doen, wat klussen in huis, weer eens gaan sporten en langs oma gaan. Maar doe eens gek.
Laat alles uit je handen vallen en ren naar het theater. Ervaren 'Zenmeester' Jochem Myjer neemt je mee in een gloednieuwe avondvullende kalmerende meditatie-oefening. Althans dat beweert hij.

De met de Poelifinario bekroonde voorstelling is tot en met november 2019 te zien in de grote theaterzalen. De tournee is uitverkocht.

Contact