Noël van Santen

acteur

Noël van Santen (1973) studeerde af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. 
Tijdens zijn studie won hij met het duo Schudden het Groninger Studenten Cabaretfestival en werd hij tweede op Cameretten. Er volgden tien theaterprogramma’s, waarvan er drie genomineerd werden voor de Poelifinario. Tussendoor speelde Noël ook onder andere Theatergroep Aluin, Growing up in Public en Wederzijds. 
Hierna werd Noël één van de oprichters van het nieuwe Utrechtse theatergezelschap De Staat van Zijn, speelde hij in de musical De Marathon en oogstte hij lof in de solovoorstelling De Nachtwaker van Het Filiaal. 

Nu te zien

De Nachtwaker

'Om stil van te worden' Theaterkrant ★★★★

Noël speelt de hoofdrol in de familievoorstelling De Nachtwaker van Het Filiaal (6+). Zonder tekst, maar met spannende soundtrack.

Elke dag fietst hij stipt om 17 uur met een volle thermosfles en gesmeerde boterhammen naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

Klik hier voor de speellijst van de reprise in 2019/2020.

Contact