Noël van Santen

acteur

Noël van Santen (1973) studeerde af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. 
Tijdens zijn studie won hij met het duo Schudden het Groninger Studenten Cabaretfestival en werd hij tweede op Cameretten. Er volgden tien theaterprogramma’s waarvan er drie genomineerd werden voor de Poelifinario. Tussendoor speelde Noël bij onder meer Theatergroep Aluin, Growing up in Public en Wederzijds. 
Hierna werd Noël één van de oprichters van het nieuwe Utrechtse theatergezelschap De Staat van Zijn, speelde hij in de musical De Marathon en oogstte hij lof in de solovoorstelling De Nachtwaker van Het Filiaal. 

Nu te zien

Je Moeder

Noël speelde samen met Yora Rienstra de tragikomische voorstelling Je Moeder in Theater Bellevue van 15 t/m 25 sept 2020.

Het duo speelt een zus en een broer die het liefst op deze leeftijd een relatie hadden willen hebben met hun ware liefde waar ze gezellig een gezin mee hadden kunnen vormen, maar in plaats daarvan met elkaar in een huis wonen en steeds geen stap verder komen. Als hun oude moeder dan ook nog hulpbehoevend is geworden komen ze helemaal vast te zitten in hun zelfgecreëerde lockdown. Wie van de twee breekt er als eerste uit?

tekst, spel Yora Rienstra, Noël van Santen
tekstcoach Bodil de la Parra
regie Titus Tiel Groenestege
met dank aan Theaterbureau de Mannen

Contact