Rayen Panday

cabaretier | stand-up comedian

Rayen Panday (Zaandam, 1983) werd in 2008 na een avond stand-up comedy benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij won er meteen de Persoonlijkheidsprijs. Van 2011 tot 2013 speelde hij zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling Drie keer Rayen. Meerdere shows zoals Vrijspraak, Niet Verder Vertellen, beide uitgezonden op NPO 3, en Fenomeen volgden. Die laatste maakte hem bekend bij het grote publiek. Hierna volgde Trigger. In februari 2023 heeft hij zijn zesde show Focus afgerond. Op dit moment schrijft Rayen aan zijn volgende avondvullende voorstelling Karma. In september 2023 begint hij met try-outs in het hele land.

"Panday overtuigt in comedy met hoge grapdichtheid”. NRC

“Panday toont tomeloze energie en geeft een originele draai aan elke grap die hij maakt.” Theaterkrant

Buiten het theater om is Rayen ook regelmatig te zien op tv. Zo heeft hij o.a. meegedaan aan De slimste mens, Dit was het nieuws en deed hij The Roast van Famke Louise op Comedy Central. Verder was hij een van de deelnemers van LOL (Last One Laughing) van Prime Video. Ook speelt hij geregeld op festivals zoals Paaspop en Lowlands.


Nu te zien

Karma

Je verdiende loon krijgen is iets wat we altijd bij een ander gebruiken, maar vrijwel nooit bij onszelf. Karma kennen we toe aan ‘het universum’ terwijl we zelf beslissen waar en wanneer het moet gebeuren. En vooral bij wie. Karma is van oorsprong echter een principe dat verwijst naar het verrichten van daden, maar niet de gevolgen daarvan. Het betekent letterlijk ‘handeling' en kent geen goed of kwaad… Maar goed, laten we voor nu maar even de volle focus richten op deze voorstelling. 

Vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Geen dans. Waarschijnlijk geen dans. Dat hangt toch wel een beetje van je karma af.  

Rayen start in september met try-outs door het hele land. Bekijk hier de actuele speellijst

september 2023

vrijdag 29

Rayen Panday

Karma (try-out) Theater Bellevue in Amsterdam Uitverkocht
zaterdag 30

Rayen Panday

Karma (try-out) Theater Bellevue in Amsterdam Uitverkocht

oktober 2023

donderdag 5

Rayen Panday

Karma (try-out) Theater De Liefde in Haarlem Uitverkocht
Bekijk de hele speellijst
Contact