Rayen Panday

cabaretier | stand-up comedian

Rayen Panday (Zaandam, 1983) werd in 2008 na een avond stand-up comedy benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij won er meteen de Persoonlijkheidsprijs. Van 2011 tot 2013 speelde hij zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling Drie keer Rayen. Meerdere shows zoals Vrijspraak, Niet Verder Vertellen, beide uitgezonden op NPO 3, en Fenomeen volgden. Die laatste maakte hem bekend bij het grote publiek. Hierna volgde Trigger. Momenteel tourt hij met zijn zesde show Focus.

"Panday overtuigt in comedy met hoge grapdichtheid”. NRC

“Panday toont tomeloze energie en geeft een originele draai aan elke grap die hij maakt.” Theaterkrant

Buiten het theater om is Rayen ook regelmatig te zien op tv. Zo heeft hij o.a. meegedaan aan De slimste mens, Dit was het nieuws en doet hij The Roast van Famke Louise op Comedy Central (16/1/2023). Ook speelde hij het afgelopen jaar op festivals als Paaspop en Lowlands.


Nu te zien

Focus

De aandacht die we zoeken is misschien niet helemaal de juiste en de aandacht die we krijgen al helemaal niet. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens Turkse kapper iets met elkaar gemeen? Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen. Maar dat hoeft ook niet. Hij zal wel redeneren op het scherpst van de snede en zichzelf en zijn publiek daarbij niet ontzien. Wat Rayen van zichzelf verlangt, vraagt hij vanavond ook van u: Focus.

Bekijk hier de actuele speellijst.

Contact