5 december 2019

Bas in Repelsteeltje (8+) van Theater Rotterdam

Vanaf 14 december 2019 verandert Bas Hoeflaak voor het waargebeurde sprookje Repelsteeltje en de blinde prinses van Theater Rotterdam in varkenshoeder Joost.  Alweer zijn derde samenwerking met regisseur Pieter Kramer.

Met Repelsteeltje maakt Theater Rotterdam opnieuw een familievoorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten.

Klik hier voor de speellijst.

Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziƫn over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die goud uit stro kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen. Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan genezen. Wie houdt zich aan zijn woord? Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Contact