28 februari 2022

Henry in nieuwe comedyserie Tropenjaren (BNNVARA)

Over het kersverse ouderschap en een vorig leven dat nooit meer terugkomt 


Wanneer Jelle (Henry van Loon) en zijn vrouw Rosa (Jelka van Houten) hun eerste kind krijgen, begint een nieuwe fase in hun leven. De jonge ouders proberen niet alleen het beste te doen voor hun dochter Stella, maar proberen ook hun werkende leven en relatie voort te zetten zoals het altijd was: sexy en ambitieus. Uitgaan en feesten lijken echter plaats te maken voor luiers en babysitters. Kortom het stel maakt zich op voor de tropenjaren. Tropenjaren is vanaf 7 april tien zondagen om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.  

Rosa (tv-presentatrice) doet haar best om alle ballen in de lucht te houden maar verlangt ondertussen ook naar een avondje zonder Stella: eindelijk weer even los met harde muziek en seks. Jelle (schrijver) heeft daarentegen meer de behoefte tot rust. Om de drukte thuis te ontlopen gaat hij vaak langs in het café van zijn beste vriend Steve (Eric van Sauers). Steve is een gescheiden vader die niet alleen worstelt met het feit dat zijn dochter begint te puberen, maar ook met de liefde. De zus van Rosa, Bregje (Eva Crutzen), blijkt juist de eeuwige vrijgezel, die in iedere nieuwe date haar potentiële ware liefde ziet. De serie focust zich op de humor van het menselijk tekort en gênante alledaagse momenten. Zo zien we hoe Rosa op haar werk last heeft van lekkende borsten, wordt Jelle doodsbang van de nieuwe strenge oppas, zien we Steve’s ongemak tijdens de eerste ongesteldheid van zijn dochter en rijdt Bregje tijdens een proefrit een auto in de prak.    
 
De overige cast bestaat uit o.a. Dunya Kyayame, Anna Drijver, Stefan Stasse, Lineke Rijxman en Sieger Sloot. De serie was een succes in Israël, en heeft onder leiding van Elzelien Peters (Dertigers, Jeuk) een nieuwe bewerking gekregen. Tropenjaren is een coproductie van BNNVARA en Witte Geit.  


Contact