21 oktober 2021

Henry in webserie Downtown

Absurdistische BNNVARA-webserie van Flip van der Kuil en Stephan Miras

De minister-president van Nederland (Ruben van der Meer) heeft maar één missie: Downtown veranderen in een kartbaan. De broers Dick & Dick (Henry van Loon & Fresku) gaan samen met alle inwoners van Downtown en hun pratende papegaai Poepegaai (rapper Adje) er alles aan doen om daar een stokje voor te steken. Maar wanneer ook nog Sem Schilt ontsnapt blijkt te zijn uit de dierentuin, is de chaos compleet. Downtown is vanaf 25 oktober 2021 iedere maandag te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3.

In de tiendelige comedyserie Downtown, created by Flip van der Kuil (New Kids) & Stephan Miras (Random Shit), hebben de broers Dick en Dick maar één doel: het winnen van een online game met als hoofdprijs 1 miljoen euro. Dick heeft namelijk een zwak hart en met dit geld kan hij een levensreddende operatie ondergaan. Maar in hun dorpje Downtown is het onmogelijk om ongestoord te gamen en de focus te houden op de hoofdprijs. De broers willen niks met hun dorpsgenoten te maken hebben en proberen ze met man en macht buiten de deur te houden. Maar zodra de broers erachter komen dat de minister-president Downtown wil vernietigen, verandert hun missie en verenigen ze zich met de dorpsgenoten om hun geliefde dorpje te redden. 

Ik vond het een eer om met deze fantastische groep acteurs deze serie te mogen maken, het was spannend, soms een “beetje warm” in de studio, maar het was vooral ontzettend leuk, grappig en heel erg bijzonder om iedereen te zien stralen in zo’n over de top absurdistische comedyserie. Zo ontzettend veel spelplezier heb ik in al die jaren nog nooit gezien.

Downtown is een coproductie van Dead Duck Productions (een label van Kaap Holland) en BNNVARA. De serie kwam tot stand met steun van het NPO-fonds.

Contact