14 februari 2022

Kiespijn is terug!

Op de vier zondagen voor de gemeentelijke verkiezingen en op de zondag erna, loodst Diederik de zoekende en zwevende kiezer opnieuw langs de afgronden van het politieke landschap. Ook nu speelt hij weer een politieke panelquiz met zijn twee (uiteraard geheel objectieve) teams ‘links’ en ‘rechts’, wederom onder leiding van captains Rutger Castricum en Hanneke Groenteman. De meest vermakelijke en ontluisterende stemwijzer van de komende Gemeenteraadsverkiezingen is te zien vanaf zondag 20 februari om 20:20u op NPO3.

In verschillende rondes worden de captains en vier wekelijks wisselende gasten als Klaas Dijkhof, Iris van Lunenburg, Jaap Reesema, Paulien Cornelisse, Dwight van van de Vijver, Dolf Jansen en Yeliz Çiçek getest op hun (mensen)kennis en improvisatievermogen rond het verkiezingscircus.

We vergelijken de actualiteit met de politieke geschiedenis, checken de waanzin van politiek via social media en we onderzoeken onze vooroordelen. Kun je bijvoorbeeld aan iemand zien van welke partij hij of zij is?

Kiespijn draait niet alleen om kennis, maar ook om inschatting. Wat is typisch links en wat is typisch rechts? Is veganistisch eten typisch links en barbecueën typisch rechts? Kan je groen stemmen en elke dag biefstuk eten? En kan je voor windmolens zijn, maar niet in je achtertuin? Dat en meer wordt ook dit seizoen weer onderzocht en geanalyseerd door niemand minder dan mister EenVandaag Opiniepanel Gijs Rademaker, die iedere aflevering verschillende kwesties komt peilen en duiden.
Contact